Het Floris V-pad

 

Het Floris V-pad (LAW 1-3) is een lange-afstand-wandelpad met een lengte van 244,5 kilometer van Amsterdam naar Bergen op Zoom. De route is in beide richtingen met wit-rode tekens gemarkeerd en in een gidsje beschreven. Het pad wordt beheerd door de organisatie Wandelnet. Het pad is vernoemd naar Floris V (1254 – 1296, graaf van Holland en Zeeland).

 

* Floris V-pad etappe 03 Kortenhoef – Nieuwer Ter Aa (18,8 km)

 

Lengte: 18,8 km

Type: Lange Afstand Wandelpad

Kenmerken: Rivieren en kanalen, Meren, plassen en vennen, Bosrijk, Vogels en wild, Stedelijk, Boerenland, Gemarkeerd

 

Ontdek het gebied van de Kortenhoefse Plassen op een oud kerkenpad door weilanden en moerasbos, het jaagpad over de Lambertszkade door de Loosdrechtse Plassen, de slingerende Vecht waar Floris V korte tijd gevangen zat in slot Kronenburg en het ‘Stichts Paradijs’, met de fraaie buitenplaatsen.

 

 

 

* Floris V-pad etappe 04 Nieuwer Ter Aa – Woerden station (20,6 km)

 

Lengte: 20,6 km

Type: Lange Afstand Wandelpad

Kenmerken: Cultureel erfgoed, Rivieren en kanalen, Meren, plassen en vennen, Landgoederen, Bosrijk, Stedelijk, Boerenland, Gemarkeerd

 

Wandelen door het veenweidegebied ten westen van Utrecht over grassige kaden door het Groene Hart, over natuurpad Boterwal, door het landschap van Kockengen met lange rechte wegen, smalle dijken, boerderijen, wipmolens en wilgenlaantjes en langs de Oude Rijn naar Woerden, waar het Groene Hart klopt.